Es creen tres bàtxelors nous d’història, recursos humans i economia
El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, la creació dels bàtxelors en història, en economia i en recursos humans. Amb la creació d’aquestes noves titulacions estatals per part de l’executiu, s’han definit les característiques que ha de tenir cadascuna de les titulacions i que hauran de ser detallades en els plans d’estudis que hauran d’elaborar les universitats que vulguin impartir-la. Posteriorment, aquest seran validats per Govern. De fet, els nous títols de bàtxelor estatal s’han creat a instància de la sol·licitud efectuada per la Universitat Carlemany, la qual té la voluntat d’afegir-los a la seva oferta formativa en els pròxims cursos acadèmics.
Entrant al detall, el bàtxelor en història ha de permetre als titulats exercir tasques tècniques, de gestió, d’assessorament, de recerca, de divulgació o de docència, entre d’altres, en els àmbits de la gestió cultural, la documentació històrica, la biblioteconomia, l’arxivística, la conservació i la difusió del patrimoni i el món editorial. En el cas de bàtxelor en història, s’ha inclòs en el decret la inclusió d’un mínim de sis crèdits ECTS en Història d’Andorra. Amb aquesta decisió es vol promoure l’estudi de la història i cultura d’Andorra en la formació.
En el cas de la titulació en economia, l’obtenció d’aquest bàtxelor ha de permetre treballar en diversos àmbits tant de la consultoria i l’assessorament econòmic com del sector bancari, assegurador i financer, en la gestió i l’administració pública, o en l’àmbit de l’emprenedoria. Els seus titulats també podran exercir en els àmbits de l’economia, l’auditoria i la consultoria, i ser capaços de desenvolupar i implementar anàlisis financeres, gestions d’inversions i riscos, estratègies empresarials i polítiques econòmiques en diverses organitzacions i institucions, com empreses privades, serveis de consultoria i auditoria, entitats públiques, governs i organismes internacionals, centres de recerca i innovació i organitzacions sense ànim de lucre.
Finalment, el bàtxelor en recursos humans ha de permetre als titulats ocupar càrrecs tècnics, d’assessorament, de coordinació o de responsabilitat en diversos àmbits de la gestió de persones; entre d’altres, la selecció, l’avaluació i el desenvolupament de persones, l’administració laboral i el canvi, la cultura i els valors organitzacionals.