El teu nou racó per compartir i gaudir: Aquelarre!
Andorra la Vella.- Aquelarre Andorra, situada al carrer Mestre Xavier Plana d’Andorra la Vella, és molt més que una botiga de jocs de taula. Aquest espai, fundat per l’osteòpata, Ian de Pablo Ruf, va obrir les seves portes la nit de Sant Joan amb un concepte innovador que combina el joc, el menjar i la convivència. Amb cuina pròpia i una acollidora terrassa, Aquelarre s’ha consolidat com un punt de trobada per a una comunitat que busca molt més que només jugar.
“Quan t’entaules per jugar, acabes compartint temps, converses i, sovint, àpats amb altres persones. És una experiència que va més enllà del joc; es tracta de crear moments de convivència” explicava, de Pablo. De fet, relata que la idea d’Aquelarre va sorgir de la seva pròpia necessitat de trobar un espai adequat per gaudir del joc amb grups d’amics sense els inconvenients d’organitzar-ho a casa. “Sovint rebia fins a dotze persones cada divendres i jugàvem des de mitja tarda fins a altes hores de la nit” comentava. Aquesta situació, doncs, el va portar a imaginar un lloc més còmode i versàtil.
El resultat s’ha materialitzat un local que prioritza la socialització, especialment en formats com el ‘Commander’ de Magic, que converteix aquest joc d’un contra un en una experiència col·lectiva, més semblant al joc de taula tradicional. “El mercat a Andorra és reduït, per això hem d’oferir més serveis per atraure la gent. D’aquí la idea d’incorporar una terrassa i oferir una experiència completa que vagi més enllà de la venda de jocs” destacava, de Pablo.
Aquelarre, en aquest sentit, no és només una botiga, sinó també un punt de convivència i un motor per a la cohesió social. “Com a osteòpata, he vist com moltes persones pateixen a Andorra a causa de la desconnexió social. El país pot ser un lloc difícil per a aquells que no són d’aquí, i volia crear un espai que servís com a refugi social” afirmava, de Pablo. “Volem ser un lloc on aquells que se senten fora de lloc puguin trobar una comunitat, connectar amb altres persones i construir relacions en un entorn segur i acollidor” afegia.
La diversitat dels visitants d’Aquelarre, de moment, és notable: hi freqüenten persones de diferents edats, tot i que actualment el públic masculí és majoritari. “Tenim una comunitat femenina molt activa, especialment en jocs psicològics o estratègics, que solen atraure perfils analítics” destacava, de Pablo. Els dos pilars del local són, actualment, Magic i Warhammer, jocs amb comunitats fidels que faciliten l’organització de tornejos i trobades. “Organitzem molts tornejos que atrauen jugadors de llocs propers com Puigcerdà i Berga. Ens esforcem per oferir una experiència de qualitat que justifiqui el desplaçament” comentava. Tot i això, la botiga disposa d’una selecció de jocs de taula més senzills, ideals per a famílies i persones que s’inicien en aquest món.
De cara al futur, de Pablo té clar que vol convertir Aquelarre en un punt de referència a Andorra, amb una oferta que inclogui tant experiències lúdiques com gastronòmiques de qualitat, basades en productes propis. De fet, un dels projectes en curs és el “Club 24 hores”, pensat per als socis i inspirat en models de gimnasos o coworkings. “Aquest sistema permetria als membres accedir a l’espai fora de l’horari habitual, amb zones reservades per respectar la privacitat del personal” avançava de Pablo.