Sonny Angels, la tendència que no para de créixer

Sonny Angels, la tendència que no para de créixer

És quasi improbable que no tinguis o coneguis a algú que té un ninot enganxat al telèfon mòbil, l’ordinador o, fins i tot, a qualsevol lloc de casa seva. Aquests angelets amb el cul en l’aire i que porten barrets d’animals, fruites o verdures, entre altres. Tot i que la tendència dels Sonny Angels ha començat a mitjan 2024, s’han comercialitzat des del 2004, quan l’empresa japonesa Dreams va inspirar-se en uns dibuixos dels Estats Units d’Amèrica anomenats Kewpie.

Els ninots Kewpie, la inspiració dels Sonny Angel.

Però, si ja existeixen des de fa 21 anys, per què només han tingut fama ara? Doncs bé, primer s’ha de destacar que els primers Sonny Angels comercialitzats eren massa grans i poc pràctics per a la vida quotidiana. A mesura que ha anat passant el temps, han anat modificant el prototip fins a tenir el ninot de vuit centímetres que es coneix actualment. La viralitat va començar, com és ja habitual, gràcies a TikTok, on persones feien ‘unboxings’ dient que eren el pare o la mare del Sonny Angel i quin volia que els hi toqués.

La versió original del ninot té un preu de sortida d’entre 25 i 30 euros, i són limitats, és a dir, l’empresa ja ha mencionat que no fabricarà més, tot i l’alta demanda, ja que acabaria devaluant el producte. Aquesta podria ser una estratègia per evitar la comercialització massiva, però diverses teories expliquen que Dreams podria convertir-ho en un objecte de col·leccionista a llarg termini. Ara per ara, els originals no es poden aconseguir a Andorra i només es poden comprar les rèpliques als basars o botigues concretes a un preu molt més assequible, entre 2 i 10 euros.

Un Sonny Angel original (dreta) al costat d’un Sonny Angel d’imitació (esquerra)

A banda, també s’han començat a viralitzar Sonny Angels de personatges de Disney, com ara Stitch, Mickey Mouse, Minnie Mouse o les princeses.

Smiskis, la competència

Els Smiskis estan nomenats a ser la competència dels Sonny Angels. El que poca gent sap, i potser tu tampoc, és que venen produïts per la mateixa marca. La gran diferència dels dos productes és que els Smiskis estan ideats per posar-los a casa i no tenen cap adhesiu. A més, es poden carregar amb llum violeta i brillen a les fosques.

Els Smiskis.

Andorra és jove