L’eco-ansietat: el gran repte de la generació Z
Cada cop es parla més d’un terme que afecta molts joves avui en dia: l’eco-ansietat. És aquesta sensació d’angoixa i impotència davant els problemes mediambientals com el canvi climàtic. Segons Arnaud Prunet, expert i fundador del mitjà Sauvages News, aquesta preocupació colpeja sobretot la generació Z (els nascuts entre el 2000 i el 2010), que sovint se senten aclaparats per la responsabilitat de “salvar el món”.
L’eco-ansietat va acompanyada d’un altre gran repte: la hiperconnectivitat. Els joves passen moltes hores enganxats al mòbil —a Europa, de mitjana, 4 hores al dia, i a Amèrica, més de 7—. Això provoca una saturació d’informació, addicció a aplicacions com TikTok o Instagram i, al final, una sensació de bloqueig. “Les xarxes socials no són dolentes, però l’excés ens perjudica”, comenta Prunet.
Aquesta generació, que comença a incorporar-se al món laboral, és reconeguda per la seva creativitat i energia per trobar solucions als problemes actuals. Però, segons l’expert, la falta d’experiència sovint els frena.
La clau, segons Prunet, és col·laborar i comunicar-se millor entre generacions. Així, combinant la creativitat dels joves amb l’experiència dels més grans, serà possible trobar solucions efectives per als reptes mediambientals que afrontem.
Prunet parlarà més a fons d’aquest tema a la conferència “Eco-ansietat i hiperconnectivitat: el repte de la generació Z”, que tindrà lloc el dimecres 18 a l’hotel Roc Blanc. Un tema que afecta a tothom, però especialment als joves que, encara que tinguin una gran càrrega al damunt, també tenen les eines per marcar la diferència.