Trobar l’equilibri amb l’Ho’oponopono

Trobar l’equilibri amb l’Ho’oponopono

Apassionada defensora dels drets humans i de la conservació de la diversitat biocultural, Aina Ros Saltó és una incansable constructora de pau i una exploradora intrèpida que ha dedicat la seva vida a estudiar i protegir les cultures més remotes del planeta. En l’actualitat, una de les seves ocupacions és impartir cursos del zero a l’avançat sobre l’Ho’oponopono, una tècnica curativa que parteix de la premissa que tot l’univers és una unitat i que serveix per perdonar, solucionar problemes i dur a terme una transformació vital.

Aquesta pràctica deriva d’una antiga tradició hawaiana que anava passant oralment d’una generació a l’altra, un art de viure practicat amb la finalitat de restituir la pau per si mateixa a banda de restituir-la dins d’una comunitat o família, perquè ajuda a potenciar el perdó mutu, la meditació i també l’equilibri. L’Ho’oponopono ofereix un camí per resoldre qualsevol situació i es basa en dos passos molt simples. El primer és assumir la responsabilitat del fet que volem resoldre i després simplement se li demana a l’univers que guareixi tot el que hi ha en nosaltres que ha causat aquesta situació.

Per tal de posar en pràctica l’Ho oponopono, cal recórrer a l’ús de quatre frases plenes de potència (“ho sento”, “perdó”, “gràcies” i “t’estimo”), unes paraules activadores que serveixen per enviar una invitació a l’univers amb l’objectiu que entri dins de la nostra vida i que contribueixi a fer que es transformin els nostres problemes en autèntiques oportunitats. D’aquesta manera, Ros Saltó posa en relleu diferents tècniques de visualització, de gestió de l’energia i de com aprendre “a gestionar aquesta energia a favor nostre”.

Després de viure durant anys a la Polinèsia, Ros Saltó ha realitzat els seus estudis de camp en relació al que significa la cosmovisió de la Polinèsia més enllà de l’Ho’oponopono, i aquest és el motiu principal pel qual ofereix el curs. Així doncs, la idea és descobrir quina és “la porta que et connecta de manera profunda amb l’univers” i com s’estructura aquesta connexió. “El que jo faig és deixar de buscar com adaptar les coses a nosaltres i veure que existeixen altres formes de vida i maneres de connectar”, explica.

De fet, afegeix que després de conviure durant molts anys en illes remotes, “en tornar al món occidental vaig sentir un gran impacte i estava totalment desconnectada”, i aquest va ser el motiu principal pel qual va néixer el curs que imparteix actualment. En definitiva, les sessions serveixen per “aprendre a demanar a l’univers perquè, d’alguna forma, tenim la capacitat a nivell energètic de poder demanar el que vulguem sempre que sigui pel propòsit que tenim per a aquesta vida i no per un bé creat de l’ego”. “L’important és que després del curs intensiu les persones puguin donar una continuïtat i mantenir-nos en contacte per anar resolent dubtes mentre ho practiquen”, conclou.

Andorra és jove