Trucs per sobreviure a la cuina sent jove (i no morir en l’intent)

Trucs per sobreviure a la cuina sent jove (i no morir en l’intent)

Un dels dilemes més freqüents quan un s’independitza és la cuina. És aquell moment en el qual ets conscient que has deixat de tenir els plats del papa o la mama i ara et toca a tu tenir la paella pel mànec sense patir cap incendi ni dany col·lateral. En aquesta publicació, et deixem uns quants trucs per evitar desgràcies i que puguis començar a perdre-li la por a la cuina!

  • Tutorials o receptes

La cuina és com tot a la vida: s’ha de practicar per aconseguir la perfecció. I com sabràs cuinar? Doncs cuinant! Una mica redundant, però és així. La millor manera de fer-ho és poder mirar tutorials a YouTube (a TikTok també, però són més curts i no tan precisos) i replicar-los, o bé, llegir receptes les quals te les poden donar els teus familiars.

  • Ajuda’t dels petits electrodomèstics

L’AirFryer, el ‘Rice Cooker’, les batedores… Actualment, hi ha infinitat de petits electrodomèstics que són de gran utilitat i que et faciliten tot el procés de fer un plat. Tens por als ganivets? Fes servir la picadora o la mandolina elèctrica. No saps els temps de cocció de l’arròs? Amb el ‘Rice Cooker’ només has de posar l’arròs i l’aigua, la màquina t’ho farà tot. Sempre et cremes traient les safates del forn o, directament, no en tens? L’AirFryer és una gran alternativa al forn i la fregidora, que, a més, és molt més saludable. I si no, pots anar a la vella confiable i fer ús de microones…

  • Cuinar i congelar

Parlant de microones, segur que has vist a casa que es preparen grans quantitats de plats i després, es congelen per poder-los menjar altres dies sense que es posin dolents. Doncs aquest és un dels trucs més antics del món, i dels més senzills. Si, per exemple, et fas unes llenties i et sobren, és tan fàcil com posar-les en un tàper, escriure la data d’elaboració a la tapa (et serà útil per controlar el temps) i cap al congelador! Depèn del plat, però en general, et poden durar una setmana sense que es faci malbé.

  • Menú setmanal

Quants cops has arribat de la universitat o del treball, no tenies cap idea que cuinar i has acabat fent pasta per cinquè cop a la setmana? Una molt bona idea per poder variar els plats és organitzar-se els menús setmanals en un full. Així, si vols cuinar una recepta que s’ha d’avançar el dia abans o ha de reposar tot el matí, pots tenir una previsió i fer-ho amb temps. A més, t’ajudarà a ser molt més conscient del que es compra al supermercat i evitar gastar de més.

Finalment, el millor consell que es pot rebre és cuinar amb confiança i sense por, ja que és en aquest moment en què surten cremades, incendis o talls que, generalment, es poden evitar!

Andorra és jove