“Your body, my choice” el desencadenant d’una onada feminista

“Your body, my choice” el desencadenant d’una onada feminista

TikTok s’ha vist immers en la reaparició del moviment 4B , una versió del feminisme que aposta per establir: No al matrimoni heterosexual; no al part i la criança dels fills; no a les cites amb homes i no a les relacions heterosexuals.

Context

El Moviment 4B sorgeix a Corea del Sud l’any 2016 a partir de l’assassinat d’una dona a les mans d’un desconegut, que va confessar haver-la matat. Aquesta circumstància va causar múltiples protestes i va fomentar l’auge de moviments feministes. Una de les tendències sorgides va ser Escape the Corset, amb l’objectiu d’acabar amb els estrictes estàndards de bellesa que regeixen a la societat sud-coreana. Així mateix, el Moviment 4B, que es va originar a Twitter a partir de la influència d’aquestes tendències i de moviments internacionals com el #MeToo l’any 2017. El seu objectiu rau a canviar la societat sud-coreana, que es considera masclista i patriarcal, encara que aquest no és un moviment majoritari dins del feminisme al país. Així doncs, arran de la victòria de Donald Trump, el moviment 4B ha despertat interès als Estats Units.

La reelecció de Trump

Dies després que Donald Trump derrotés la seva rival, Kamala Harris, els comentaris sexistes i abusius dirigits a les dones han augmentat significativament a les xarxes socials. Entre les frases utilitzades per assetjar les dones a TikTok i altres plataformes, s’hi troba l’ús de “el teu cos, la meva elecció” i “torna a la cuina”. A partir d’un post a X, de Nick Fuentes, un neonazi; supremacista; negacionista de l’Holocaust; racista i homòfob que declarava després de l’èxit de Trump: “El teu cos, la meva elecció. Per sempre”.

Polèmica a les xarxes

Aquest vídeo publicat pel simpatitzant a l’actual president dels Estats Units, ha revolucionat les xarxes i han estat milers les reaccions, especialment per part de dones.

@straightarrownews

In the week since President-elect Donald Trump was reelected, sexist and abusive attacks on women have ramped up on social media. That’s according to a new analysis from the Institute for Strategic Dialogue (ISD), an international advocacy group that describes itself as “dedicated to powering solutions to extremism, hate and disinformation.”

♬ original sound – straightarrownews

Personatges públics com aquest alimenten les raons que impulsen la radicalització del moviment feminista. Frustració, por i tristesa, entre altres sentiments, són les paraules amb què moltes dones han expressat el seu estat d’ànim a través de les xarxes socials.

Andorra és jove