Com et pots adaptar a la moda sostenible durant la tardor-hivern?

Com et pots adaptar a la moda sostenible durant la tardor-hivern?

La moda sostenible és una de les tendències més creixents en una societat que cada vegada està més conscienciada amb el medi ambient i la sostenibilitat. Segurament, has intentat implementar-ho en el teu dia a dia durant l’estiu, però ara, amb el canvi de temperatures, se t’està fent difícil. Així doncs, et deixem alguns consells perquè puguis continuar vestint sostenible sense haver de patir!

La llana i el cotó són dos dels teixits que et trobaràs més sovint en les peces de roba sostenibles i que, a més, són l’opció tèrmica ideal per a les baixes temperatures. Si, sabem que no és un tèrmic, però t’assegurem que no passaràs pas fred amb elles!

Per si ho desconeixies, el concepte ‘moda sostenible’ no només s’ajusta a la creació de peces de roba amb materials reciclats o compromesos amb el medi ambient, sinó que també engloba l’adquisició de roba de segona mà. Molts sereu reticents a aquesta pràctica, però… quantes vegades ho hauran fet els vostres pares mentre encara éreu petits? A més, poder donar una segona vida a aquells productes que ja no serveixen per al comprador original, és una opció vintage i atrevida que no tothom pot fer.

Una altra idea, que va connectada amb la 2a mà, és poder crear el teu fons d’armari amb peces velles que no saps com treure-li partit o que, tot i estar en bones condicions, ja has portat massa cops. Amb una mica de cola tèxtil, decoracions, fil i agulla (o màquina de cosir, si en tens) i uns bons tutorials (tampoc ens vulguem creure Amancio Ortega sense saber) pots transformar, per exemple, una samarreta de tirants i un jersei en una combinació entre ambdues idees ideal per l’entretemps.

Finalment, i deixant de costat la roba, pots crear tu mateix els accessoris com collars, arracades, polseres o personalitzar una bossa o cinturó amb el qual estaràs contribuint a la moda sostenible. Sembla que no, però unes arracades fetes de càpsules Nespresso o una ‘tote bag’ personalitzada i feta per tu pot acabar sent el toc final al teu modelet! Això sí, et tornem a recomanar que miris tutorials per no perdre’t.

Andorra és jove