Descobreix tot el que et pot oferir la Xarxa Vives d’Universitats

Descobreix tot el que et pot oferir la Xarxa Vives d’Universitats

Si ets estudiant universitari (o vols ser-ho en un futur) has de conèixer la Xarxa Vives d’Universitats perquè és una eina clau que pot oferir-te oportunitats úniques al llarg de la teva formació. La Xarxa Vives, que aquest any celebra els seus 30 anys, és una aliança de 22 universitats de diferents territoris on es parla català: Andorra, Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià, la Catalunya del Nord i fins i tot l’Alguer.

La Xarxa Vives no és únicament un espai de col·laboració acadèmica. Es tracta d’un pont entre universitats que comparteixen la llengua i la cultura catalanes, i és també una finestra oberta al món, gràcies a les múltiples oportunitats que t’ofereix com a estudiant. És un lloc on s’uneixen esforços per millorar la teva experiència universitària i fomentar la teva capacitat per innovar, investigar i desenvolupar-te personalment i professionalment.

La Xarxa Vives t’ofereix accés a programes de mobilitat entre universitats catalanoparlants. Si t’interessa conèixer altres territoris mentre estudies, potser et sorprendrà saber que uns 3.500 estudiants ja s’han beneficiat d’aquest programa. Gràcies a aquesta xarxa, pots estudiar a una universitat del País Valencià, les Illes o de Catalunya sense haver de renunciar a la teva llengua ni desconnectar del teu entorn cultural.

Lliga de debat o l’art de comunicar

T’agrada parlar en públic? T’interessa millorar les teves habilitats comunicatives? La Xarxa Vives és coneguda per la Lliga de Debat Universitari, una de les competicions d’oratòria més grans d’Europa. Més de 5.000 estudiants hi participen cada any. La competició no només és una oportunitat per enfrontar-te a altres estudiants en un entorn amical, sinó que et permet aprendre tècniques de comunicació i argumentació, essencials per al teu futur laboral i personal. I això no s’acaba aquí: fins i tot si ets a secundària, hi ha una versió de la lliga per a tu!

Promoció de la llengua

Estàs preocupat pel futur del català? La Xarxa Vives treballa per prestigiar el català en el món universitari. Això vol dir que tens a la teva disposició recursos i materials acadèmics en català, així com suport institucional perquè la nostra llengua continuï sent un vehicle vàlid per a la recerca i l’educació superior.

Igualtat de gènere

I no només es tracta de la llengua. Des de 2017, la Xarxa Vives ha impulsat programes per promoure la igualtat de gènere a les universitats. Aquests programes inclouen informes i estudis que t’ajuden a entendre com es poden trencar les barreres per a les dones al món acadèmic, així com manuals per utilitzar un llenguatge més inclusiu i respectuós. Si creus en la igualtat i en un món més just, trobaràs que la Xarxa s’alinea amb els teus valors.

La Xarxa Vives no només s’ocupa del present, sinó que també mira cap al futur. En un món acadèmic cada cop més competitiu i globalitzat, és fonamental que les universitats col·laborin per oferir més oportunitats als estudiants. La Xarxa és l’instrument perfecte per aconseguir-ho. A més, permet crear vincles entre territoris que, tot i estar separats per fronteres administratives, comparteixen una llengua i una cultura. Això és especialment important per a aquells de vosaltres que vulgueu mantenir viva la vostra identitat mentre busqueu créixer com a professionals en un context internacional.

Andorra és jove