‘Brat Summer’: més enllà d’un estiu i un disc

‘Brat Summer’: més enllà d’un estiu i un disc

A hores d’ara, és molt difícil que quedi algú sense saber quina és l’estètica ‘Brat’ i com les xarxes socials s’han inundat del ‘Brat Summer’. Per si hi ha algun despistat, tot comença amb la sortida del sisè disc d’estudi de la cantautora britànica Charli XCX el passat set de juny. Amb un fons verd llima i unes lletres negres borroses on es llegeix ‘Brat’ (terme anglosaxó per definir a un nen o nena petita que té un mal comportament) es presentava la portada del disc amb so electropop i vibres dels anys 2000-2010. De fet, aquest moviment marca l’estètica, però per què?

Segons Charli XCX, una persona ‘brat’ manté un estil de vida de bogeria: festes dia sí, dia també; no tenir por a cometre errades; sense seguir estètiques com poden ser les ‘clean look girls’, entre altres. Així doncs, la mateixa cantant ha esmentat en una entrevista per a la BBC Sounds que només cal “un paquet de cigarretes, un encenedor BIC i portar un top blanc amb tirants sense sostenidor per ser brat”. A aquesta moda se li afegeixen els colors neó (sobretot el verd llima), els pantalons amples de tir baix, les samarretes curtes informals, les ulleres de sol negres i, en general, roba de colors simples, però que destaquen i que estan trencats o es consideren informals.

Llavors, és just en aquest moment que es comença a pensar en la tornada de la moda pròpia l’electropop i la rebaldia que s’emmarca en les dues primeres dècades del segle. Perquè tota aquesta tendència del ‘Brat Summer’ no es pot definir per un vestuari o color, sinó com és la teva personalitat. I, de fet, Charli XCX ho demostra en la seva ‘Brat era’.

Amb les noves sortides d’àlbums i cançons, tot ens podria fer pensar que, després d’uns anys en què el reggaeton ha estat pioner a totes les llistes, podríem tornar a l’era del pop electrònic anglosaxó i que la persona que ha marcat l’inici ha estat Charli.

De la música a la política

Cal mencionar que aquest ‘Brat Summer’ ha arribat fins a la política estatunidenca on, després de posar “kamala IS brat” (Kamala és brat) en una piulada, la substituta de Joe Biden i actual candidata a la presidència dels Estats Units d’Amèrica, Kamala Harris va canviar per complet el seu perfil de X adaptant-se a la moda de la cantautora britànica.

Andorra és jove