Quatre consells per evitar l’estrès postvacacional

Quatre consells per evitar l’estrès postvacacional

La segona setmana de setembre sol ser la setmana de la tornada a la rutina per a la majoria, però sabem que tu encara estàs pensant en la platja, la relaxació de no haver de pensar en els estudis o en la feina i les festes que has viscut durant l’estiu. Si estàs en aquesta ‘ressaca emocional’, nosaltres et deixem quatre consells per disminuir els efectes negatius de la tornada a la rutina, més conegut com a estrès postvacacional.

  • Evitar forçar-te

Els primers dies de tornada poden ser molt durs. Per aquest motiu, t’aconsellem que no et forcis a fer més del que ara mateix pots fer. Sembla molt obvi, però és molt important remarcar-ho. En comptes d’intentar endinsar-te directament amb totes les tasques, la millor manera és posar-te objectius assolibles que augmentin la intensitat de forma esglaonada. A més, tenir una bona organització és fonamental per no anar més de pressa del que es pot, com una guia a seguir. Et deixem l’enllaç als consells per obtenir una bona organització durant el curs.

  • Recolzar-se en els amics

Mai has sentit que les penúries es passen millor acompanyat? Doncs, en aquest cas, és el mateix. Poder compartir sensacions i emocions amb el cercle més estret ajuda a sentir-se compres i poder trobar solucions col·lectives, sigui amb sortides de tarda esporàdiques o sessions de treball conjuntes per agafar la rutina. També pots expressar-ho amb la família que també seran de gran ajuda.

  • Esport i meditació

Setembre és un molt bon mes per començar hobbies nous com els esports o la meditació. A banda de ser una gran opció per mantenir-se actiu, és una font ideal per alliberar estrès i evitar sobre pensar durant un parell d’hores. Potser pensaràs que quan acabis, tornaràs a estar com vas començar, però si ho proves, veuràs que et sentiràs més relaxat i lleuger, sense tanta càrrega a sobre de les espatlles.

  • Respectar l’horari de descans

Sigui entre classes, sessions d’estudi o hores de descans nocturn, és importantíssim donar-te el temps suficient per recuperar energies abans d’una activitat. Moltes vegades es peca de voler anar massa ràpid per acabar abans. Tanmateix, sempre seràs molt més productiu si deixes un període raonable per descansos, així com les vuit hores reglamentàries de son.

Andorra és jove