Aquest any m’organitzo: Els consells que necessites per triomfar durant el curs!

Aquest any m’organitzo: Els consells que necessites per triomfar durant el curs!

Quants cops has intentat assolir tots els objectius que t’has proposat abans de l’inici del curs i a l’octubre ja els has abandonat tots? Doncs no et preocupis! Aquí et deixem un parell de tècniques perquè et puguis organitzar bé durant l’any!

  • Definir horaris

De la mateixa manera que és molt important poder establir uns horaris de descans, també ho és d’estudi i d’organització. Fer-ho, t’ajudarà a poder compaginar estudis, treball i vida social. Per exemple, si has d’anar a l’escola de 8 a 17 hores, pots dedicar-te a descansar una hora i mitja per després fer una o dues hores d’estudi. O bé, planificar els horaris del cap de setmana per evitar aixecar-te tard i aprofitar al màxim el dia.

  • Ordre de prioritat

Un dels mètodes més útils d’organització és la priorització de tasques, la qual t’ajudarà a veure-ho tot en perspectiva. Pots fer dues llistes: una on escriuràs les tasques pendents de la setmana i, a l’altra, s’haurà de posar el límit o dia en què s’ha d’haver complert l’objectiu. D’aquesta forma podràs veure d’una forma molt més visual i senzilla quin pendent pot esperar i quin ha de realitzar-se al moment.

  • Agendes i calendaris

Segurament molts estareu pensant que no cal ni mencionar aquest consell, però són moltes les persones que compren agendes i calendaris que mai fan servir durant el curs. En el cas de l’agenda és molt útil fer-se amb una que tingui vista diària (una pàgina per dia) o amb les hores per poder apuntar tot el que s’ha de fer en aquell específic dia. El calendari es pot combinar amb l’agenda, llavors, aquí només s’apuntarien els esdeveniments més importants com entregues de treballs, proves o exàmens.

Si ets una persona a qui li va millor apuntar-ho al telèfon pots utilitzar aplicacions com ‘Structured’ o ‘Notion’ les quals substitueixen al paper i són molt senzilles d’utilitzar.

Tornar a la rutina sempre es fa difícil, però si inicies a crear-la de nou des del principi, només necessitaràs 21 dies per agafar els hàbits d’organització que et salvaran de més d’una situació d’estrès i nerviosisme.

Andorra és jove