Punt final a l’estiu amb la Setmana de la Cultura Urbana

Punt final a l’estiu amb la Setmana de la Cultura Urbana

El Rusc ha donat el tret de sortida a la Setmana de la Cultura Urbana aquest dilluns amb els tallers de break-dance i grafiti. La iniciativa s’ha pensat amb l’objectiu de poder organitzar activitats durant la darrera setmana abans de l’inici del curs escolar com a forma de tancament de l’estiu. La consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, ha explicat que es tracta d’una activitat que interessa molt als joves. De fet, el nombre d’inscrits es força positiu amb 10-15 participants per taller.

“Hem preparat aquesta setmana a petició dels joves, que ens havien demanat algun tipus d’activitat d’aquesta mena per a la primera setmana de setembre, l’última abans d’anar a l’escola”, ha declarat Nazzaro. En aquest sentit, ha afegit que per tal de configurar la setmana, es van seguir les peticions i gustos dels joves “i es va veure clar que la cultura urbana podia ser un atractiu per a ells”.

Durant la tarda, el taller de grafiti impartit pel muralista David Segura, ha iniciat amb una primera presa de contacte on s’ha realitzat una dinàmica per conèixer-se entre tots i, després, s’ha explicat la història que hi ha darrere dels mítics dibuixos colorits presents en les parets o vagons del metro. L’artista ha destacat que s’ha de poder traspassar el missatge de l’art, ja que d’aquesta forma, els joves poden veure que pot arribar a ser una professió si hi ha dedicació i interès pel que es fa.

Concretament amb el grafiti, es realitzarà un mural al parc fluvial de Santa Coloma del 3 al 5 de setembre, on els joves embelliran una paret de la zona amb l’ajuda de Segura. Els tallers, els quals estan impartits per professionals de la disciplina, duraran fins dijous 5. Per divendres, s’ha preparat una ‘block party’ i micro obert, on tots els joves inscrits i que formen part del Rusc podran demostrar el que han après durant la setmana, així com acomiadar l’estiu entre amics.

Andorra és jove