Els reptes de futur dels joves a debat a les Jornades per a l’excel·lència

Els reptes de futur dels joves a debat a les Jornades per a l’excel·lència

Les Jornades per a l’excel·lència celebraran per tercer any consecutiu una sessió prèvia a Andorra gràcies a la ja consolidada relació de l’organització d’aquest esdeveniment del Pirineu amb el Govern. Enguany, les Jornades se centren en el futur dels joves al Pirineu i a Andorra, i es pretenen identificar els reptes comuns que afronta la joventut i analitzar les iniciatives que s’estan duent a terme a diferents nivells europeus per fer-hi front.

En concret, el pròxim 19 de setembre a les Fontetes de la Massana i a partir de les 19 hores tindrà lloc una taula rodona que comptarà amb la participació de Matías Rubio, membre del Consell Consultiu sobre Joventut del Consell d’Europa; d’Idoia Arauzo, coordinadora de la Unitat de Desenvolupament i Dinamització dels Pirineus de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP); de Lisa Cruz, presidenta del Fòrum de la Joventut d’Andorra, i d’Anton Òdena, cofundador & CEO en Montpackers.com.

La voluntat d’aquesta sessió prèvia és que Matías Rubio faci una anàlisi comparada dels reptes dels joves a escala europea i expliqui les iniciatives del Consell d’Europa adreçades a aquest col·lectiu. Idoia Arauzo repassarà els desafiaments dels joves a l’àrea pirinenca des de la visió de la Comunitat de Treball dels Pirineus. Lisa Cruz centrarà la seva intervenció en els principals dificultats i oportunitats de la joventut andorrana. Finalment, Anton Òdena parlarà de les iniciatives professionals i de l’emprenedoria a Andorra. Després de les intervencions, s’obrirà un col·loqui entre els ponents.

La inauguració de l’acte anirà a càrrec del secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, i de la cònsol major de la Massana, Eva Sansa, mentre que la cloenda la farà Jesús Montoliu, president de les Jornades per a l’excel·lència.

De la presentació dels ponents se’n faran càrrec els membres del pòdcast cultural ‘Safreig’, que ajudaran a centrar la visió des de la perspectiva dels joves, mentre que la moderació de col·loqui l’assumiran els autors del pòdcast ‘Fvck i lloc’.

Les XI Jornades per a l’excel·lència

L’onzena edició de les Jornades per a l’excel·lència se celebraran a Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà, els dies 4 i 5 d’octubre sota el títol ‘Joventut al Pirineu: projecte vital i professional’. La finalitat és respondre a la pregunta sobre com podem fomentar l’emancipació, el creixement personal, social i professional, així com el benestar dels joves al Pirineu.

Les Jornades per a l’excel·lència són un espai de reflexió i un punt de trobada que vol aportar un impuls social, intel·lectual i econòmic a les zones de muntanya del Pirineu. Es tracta d’una jornada de caràcter anual que té lloc a Esterri d’Àneu sota una temàtica d’actualitat o d’interès general i que reuneix a experts i professionals d’alt nivell que ofereixen diferents punts de vista i aporten eines i propostes que ajudin a la prosperitat del Pirineu.

Andorra és jove