Tens prou cura dels teus ulls?

Tens prou cura dels teus ulls?

Protegir-nos els ulls dels raigs solars és essencial per mantenir una bona salut ocular, especialment durant els mesos d’estiu, quan la intensitat del sol és més gran. I és que s’ha de tenir en compte que els raigs ultraviolats (UV) poden tenir efectes perjudicials a llarg termini sobre els nostres ulls si no prenem les mesures de protecció adequades.

L’exposició prolongada als raigs UV pot causar diversos problemes oculars, com ara, inflamació dolorosa de la còrnia, cataractes o, fins i tot, la degeneració macular. Totes aquestes afeccions poden portar a la pèrdua de visió.

Una de les maneres més efectives de protegir els ulls és utilitzant ulleres de sol que bloquegin el 100% els raigs UV-A i UV-B. Per tant, és important triar ulleres de qualitat que ofereixin aquesta protecció, ja que no totes les ulleres de sol compleixen amb aquests estàndards.

Amb tot, és important també inculcar aquests hàbits de protecció des de petits, ja que els nens són especialment vulnerables als danys dels raigs UV. En aquest sentit, és fonamental assegurar-se que els infants porten ulleres de sol adequades quan juguen a l’exterior. Això ajudarà a protegir els seus ulls i a crear una consciència sobre la importància de cuidar la salut ocular des de joves.

Andorra és jove