Tens previst anar amb els amics a Mallorca?

Tens previst anar amb els amics a Mallorca?

La companyia encarregada d’operar els nous vols a Palma i Madrid des de l’aeroport d’Andorra-la Seu serà finalment Air Nostrum. Així ho ha anunciat aquest dijous el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, qui també ha avançat que la primera ruta que s’activarà serà la de les Illes Balears, amb el primer vol programat per al 28 de setembre. “La primera part de l’adjudicació del nou contracte se centra exclusivament en Palma de Mallorca, on destinarem 220.000 euros” ha concretat, Forné, tot recordant que el Govern ha recuperat la inversió de la prova pilot en aquesta destinació, gràcies a l’èxit assolit amb un 70% d’ocupació mitjana en els vols. “Farem catorze setmanes d’operació, amb dues freqüències diàries de dimarts a dissabte, i a partir de novembre i desembre operarem també els caps de setmana, tal com vam fer durant la prova pilot. Aquest model ha estat possible gràcies a la negociació, i ens han indicat que està funcionant molt bé” ha afegit, el secretari d’Estat.

Per altra banda, Forné ha explicat que la segona fase del contracte contempla l’establiment de rutes de manera fixa i recurrent pels anys 2025 i 2026, tant a Palma com a Madrid. “Durant el març, que correspon a la temporada d’hivern segons la classificació de l’IATA, els vols es mantindrien durant els caps de setmana i, a l’estiu, que va d’abril a octubre, encara estem en procés de planificació per definir les millors dates d’operació” ha comentat, el secretari d’Estat. En aquest sentit, Forné ha indicat que el cost mínim en el pitjor dels escenaris per les dues línies seria de 940.000 euros per a la ruta de Madrid i 660.000 euros per a la de Palma de Mallorca. “Aquestes xifres depenen de l’ocupació i, per tant, els imports pagats pel Govern d’Andorra seran substancialment inferiors a aquestes quantitats” ha explicat, Forné, qui ha destacat que “estem molt satisfets d’haver aconseguit tots els requisits que havíem demanat”. “Un dels avantatges d’Air Nostrum és que està connectada a la xarxa Oneworld, cosa que permet als passatgers viatjar des de la Seu d’Urgell a qualsevol destinació d’aquesta xarxa amb un únic bitllet” ha afegit. Pel que fa als preus, Forné ha detallat que els vols a Palma tindran un preu mínim de 56 euros i els de Madrid de 63 euros.

Davant d’una pregunta formulada per la premsa, Forné ha avançat que, de moment, la possibilitat d’obrir una nova línia a París no està sobre la taula. “De moment ens centrarem en aquestes dues destinacions. El Govern hi destina molts diners i, per tant, hem d’actuar de manera pausada i ponderada” ha destacat, el secretari d’Estat, qui ha deixat oberta la possibilitat de considerar-ho en el futur. D’altra banda, en relació amb una altra pregunta sobre la cancel·lació de vols a Madrid des de l’aeroport d’Andorra-la Seu, Forné ha deixat clar que durant l’últim any només hi ha hagut una cancel·lació per raons tècniques. “Em sap greu el que va passar el divendres passat amb els passatgers afectats. Esperem que no es torni a repetir” ha remarcat, Forné.

El servei de bus nocturn s’amplia el 2 de setembre
El secretari d’Estat també ha anunciat a petició de la premsa que, segons està previst, els reforços del bus nocturn començaran el 2 de setembre, mentre que s’estan estudiant els reforços del servei de bus escolar. “Estem treballant en un estudi de línies que, probablement, tindrem enllestit a finals d’any, ha indicat, Forné, mentre afegia que “estem molt satisfets d’haver creat una cultura del bus a Andorra, una cosa que fa quatre anys no existia”.

Andorra és jove