Neix l’Agència d’Intel·ligència de la Dada a Andorra

Neix l’Agència d’Intel·ligència de la Dada a Andorra

El secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, ha presentat aquest dimecres, durant el Consell de Ministres, l’Agència d’Intel·ligència de la Dada. Un nou organisme que dependrà d’Andorra Digital i que tindrà la missió de garantir que tant les empreses com les administracions del país disposin de dades consistents i generadores de valor, amb l’objectiu de facilitar una presa de decisions més eficient. “Durant aquest 2024 han entrat en vigor diverses lleis relacionades amb les dades i la intel·ligència artificial a França, Espanya i altres països capdavanters de la Unió Europea. Amb la creació d’aquesta agència, el que pretenem és mantenir Andorra a l’avantguarda europea en aquests àmbits” ha subratllat, Rossell.

En aquest sentit, Rossell -qui ha destacat que la creació d’aquest organisme permetrà a Andorra avançar en matèria de transformació digital- ha explicat que l’Agència d’Intel·ligència de la Dada funcionarà de manera similar a l’Agència de Ciberseguretat, ja que oferirà també recomanacions i informació a les entitats essencials del país. “Ho farà establint procediments, metodologies de treball, mecanismes i, sobretot, connectant tots aquests organismes entre si” ha puntualitzat, el secretari d’Estat, qui també ha indicat que l’agència, amb una dotació pressupostària prevista de 100.000 euros pel 2025, comptarà amb un responsable i un tècnic.

A més, complementàriament a la inauguració de la nova agència, Rossell ha anunciat la creació d’una oficina d’intel·ligència de dades a l’interior de les mateixes dependències del Govern, que garantirà l’activitat cartogràfica, estadística i de presa de decisions de l’executiu.

Andorra és jove