Saps que és la fundy baby voice?
Sembla que la nova tendència que s’ha estès a Tik Tok és la veu de nadó, una actitud que pot generar vergonya aliena i que, com tot, ha generat cert debat a les xarxes. Qui s’apunta a aquesta moda solen ser generalment noies joves, modulen la veu perquè soni com la d’un nadó, és a dir, volen que se senti una veu agunta i absolutament infantilitzada. Tot i que pot semblar una pràctica absurda, aquesta tendència ha captat l’atenció de milions d’usaris de TikTok d’arreu del món.
Però que fa que sigui un fenomen a l’alça?
Probablement perquè desperta l’atenció del consumidor. En una plataforma atapeïda de contingut, cal fer el que calgui per destacar i justament la Fundy Baby Voice és una manera d’aconseguir-ho. Es tracta de vídeos que criden l’atenció per l’estupidesa intrínseca que presenten.
També pot ser que per algunes usuàries, el fet de modificar la veu sigui una diversió, una manera de generar nou contingut i enganxar de manera divertida (o ridícula) l’audiència.
Sigui com sigui, el que és determinant és que s’hi hagin sumat creadores de contingut populars a Tik Tok com Roro Bueno (3 milions de seguidors) i Nara Smith (8,7 milions de seguidors). De la mateixa manera, els hashtags #babyvoice i #Tradwife estan plens de comentaris i contingut tant a la plataforma X com a TikTok. Alguns opinen sobre la pràctica, d’altres s’hi sumen i alguns arriben inclús a fer-ne mems o parodies.
Per què hi ha tantes crítiques?
“Fundy” ve de Christian fundamentalist, fonamentalisme cristià i és la veu dolça i suau amb què s’ensenya a parlar a les dones de comunitats religioses tradicionals. Per tant, aquesta tendència podria promoure estereotips masclistes, ja que la dona s’infantilitza adopta un rol de submissió en la majoria dels vídeos en què ‘usa la “fundy baby voice”.