L’eSports City Fest acull competicions de Brawl Stars i Geoguessr

L’eSports City Fest acull competicions de Brawl Stars i Geoguessr

La 2a edició de l’eSports City Fest Andorra, que s’està portant a terme aquest cap de setmana, ha comptat amb més de 2.000 entrades venudes i participants de més de deu països diferents. La cita dels esports electrònics de caràcter mundial està sent un èxit en el primer cop on s’està disposant de dues competicions de jocs molt emblemàtics dels darrers anys: Brawl Stars i Geoguessr. “S’ha afegit una dimensió que l’any passat no teníem, que és portar jugadors i equips professionals de tot el món, i el més important, que es retransmet en directe en diversos idiomes” ha destacat el director d’Encom, Arturo Castelló.

Després d’una primera convenció el 2023, que va servir per analitzar i conèixer el mercat andorrà dels eSports, Andorra Business, Encom i el comú d’Andorra la Vella han pogut cel·lebrar amb èxit una nova entrega d’aquesta reunió d’entreteniment digital, segons ha nomenat Castelló. “És tota una cultura, després de la primera edició, hem introduït més elements” ha declarat, que a banda de les competicions, també inclouen la desfilada de ‘cosplays’.”Quan Andorra Business va venir a presentar aquest projecte, no vam dubtar. Vam veure el potencial i vam posar el Centre de Congressos a disposició d’esdeveniment que faria comunitat, a més d’atraure turisme”, ha revelat el cònsol major del comú d’Andorra la Vella, Sergi González.

La internacionalització de la cita ha provocat que molts turistes hagin decidit visitar el país amb el principal focus a l’esdeveniment. “No només l’hem posicionat en l’àmbit internacional gràcies a les competicions que hi ha a Andorra, sinó també hem vist un públic molt variat i molt familiar” ha recalcat la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, afegint la satisfacció de totes les parts implicades al projecte. Encara que és d’hora per confirmar una 3a edició, Hidalgo ha declarat que la voluntat és “estar al dia i molt connectats del que passa al sector” a causa de la seva constant evolució.

Dividit en tres espais, l’eSports City Fest Andorra ha comptat amb competicions semiprofessionals de carreres de Fórmula 1 i altres més populars de jocs com Tetris, League of Legends, Valorant o Mario Kart. A més, a la zona de competicions, les quals donaran el tret de sortida a partir de les 16 hores, es podran gaudir de diversos guanyadors mundials i continentals de Brawl Stars i Geoguessr. A la plaça del Poble, s’han habilitat pistes de bàsquet i futbol per fomentar l’exercici físic.

Un dels pilars que envolten aquest esdeveniment és el foment dels valors positius i de consum saludable que volen proporcionar tant a joves com a les famílies. En declaracions a la premsa, el director d’Encom ha assenyalat que a l’eSports City Fest s’aporten continguts d’igualtat de gènere, de salut i d’estils de vida actius.

Andorra és jove