La realitat d’un voluntariat jove i caní

La realitat d’un voluntariat jove i caní

Algun cop t’has parat a pensar en com és l’estil de vida dels gossos de la Gossera oficial d’Andorra? Actualment, són 23 gossos que viuen al refugi situat a Sant Julià de Lòria, on els proporcionen tots els bens possibles perquè puguin continuar amb la seva vida, mentre esperen a que les famílies interessades els adoptin.

Part del treball diari que es realitza es fa amb l’ajuda dels voluntaris i voluntàries que acudeixen diàriament a passejar als gossos, podar herbes o rentar les gàbies, entre altres activitats. El director de la gossera d’Andorra, Jesús Cardesín, ha valorat positivament l’extensa xarxa de voluntaris de la qual disposen actualment. “Estem molt contents de la participació jove que és afavorida pels diversos projectes solidaris que fan a les escoles. Fan que cada vegada en vinguin més” ha revelat.

En una visita de l’Andorra és jove a la Gossera per poder conèixer a fons les tasques de l’espai, ens hem trobat amb Eva Vilana, una voluntària que fa més de 10 anys que acudeix durant el seu temps lliure. “Ells (els gossos) et donen molt més del que tu els hi puguis donar, encara que costi de creure (…) jo vinc i rebo amor” ha assegurat. Generalment, se sol interactuar amb els mateixos gossos per una qüestió de confiança i seguretat per ambdues parts. Així doncs, aquesta és una experiència que recomana “si ets amant dels animals, perquè és una responsabilitat molt gran treure’ls a passejar”.

Com ella, està Anna Planas, voluntària a temps complet a l’espai que ha destacat l’alegria i emoció amb la qual la reben els animals. “M’emplena molt i és gratificant” ha afirmat, afegint que pot canviar la manera de percebre la vida als joves, així com et pot “solucionar un mal dia”. Finalment, Planas ha recordat que encara que no puguis anar cada dia, pots assistir sempre que puguis i contribuir a les accions.

Per fer-te voluntari només has d’enviar un correu amb la sol·licitud a gossosandorra@gmail.com, o bé, dirigir-te a la Gossera per omplir el formulari i que et puguin explicar el funcionament.

Si t’interessa poder conèixer més a fons el treball dels voluntaris, et deixem un vídeo on podràs gaudir dels testimonis de Vilana, Planas i Cardesín, així com d’alguns moments del dia a dia dels nostres amics canins a la Gossera.

Andorra és jove