Les Brigades Joves connecten amb els oficis tradicionals

Les Brigades Joves connecten amb els oficis tradicionals

Les Brigades Joves del Rusc han portat els joves voluntaris a col·laborar amb el manteniment i embelliment de les zones naturals d’Andorra la Vella. La iniciativa pretén conscienciar de la dificultat del treball del camp, així com la conservació dels camins de muntanya i el foment treball col·laboratiu.

Segons ha esmentat el dinamitzador del Servei de Joventut del comú d’Andorra la Vella, Oscar Gabà, s’executen activitats com la neteja del Jaciment de la Margineda, amb els tècnics de Patrimoni del comú; restaurant camins i espais naturals de la parròquia amb la col·laboració del departament de Medi Ambient; i la creació del seu hort als horts de la recta de la Margineda.

Una experiència “molt entretinguda, que t’aporta molt perquè aprens la dificultat del treball a l’hort i com hem de respectar la parròquia” ha qualificat una de les voluntàries a les Brigades Joves, Naiara. Pel que fa al treball en grup, la jove ha mencionat que durant les jornades ha notat l’ajuda dels companys en tasques que eren més complicats.

El camp ha estat el treball per excel·lència de la història de la humanitat durant molts anys. Especialment, els avis, àvies, mares i pares ho han realitzat des de ben petits i amb el pas del temps i l’evolució de la societat s’ha anat perdent. Així doncs, ha estat una oportunitat per poder transmetre a les noves generacions el significat d’aquest ofici.

Andorra és jove