No marxis de vacances sense el teu llibre

No marxis de vacances sense el teu llibre

Fa unes setmanes, el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, presentaven el Pla de millora del sistema educatiu andorrà per reforçar les competències en llengua, comprensió lectora i matemàtiques. Davant aquest escenari i coincidint que ens trobem en període de vacances escolars, les llibreries del país recomanen un seguit de llibres perquè els més joves adoptin l’hàbit de la lectura durant aquestes setmanes.

En aquest sentit, la Fnac Andorra ha publicat un seguit de propostes literàries amb la intenció de convidar els joves a endinsar-se en històries i aventures. En aquest sentit, la llibreria proposa títols en llengua catalana com Les llums de febrer de Joana Marcús; Like blau i Like blanc de Gemma Pasqual i Escrivà; L’assassina de Venècia de Pol Castellanos i Torno en 7 dies de Mariona Bessa.

No obstant això, per aquells que prefereixin una bona lectura en castellà, la Fnac Andorra també té les seves propostes. Entre elles, Alas de sangre de Rebecca Yarros; Twisted love de Ana Huang; Novia de Ali Hazelwood; Después de diciembre de Joana Marcús ; Powerless de Lauren Roberts.

Els diferents títols proposats giren al voltant de temàtiques que generen interès entre els més joves, com ara, el canvi climàtic, la popularitat, l’estètica, l’amor, la recerca de la llibertat o com és viure allunyat de les noves tecnologies. Ara bé, el més important de tot plegat és aprofitar aquests dies de descans, relax i diversió perquè els adolescents agafin un llibre i es beneficiïn de tot el que aporta la lectura, com ara, aprendre sobre diferents cultures i descobrir noves passions, reduir l’estrès i desenvolupar el pensament crític, entre altres.

Andorra és jove