Mushkaa, la Pegatina, Miki Núñez a la festa major d’Andorra la Vella

Mushkaa, la Pegatina, Miki Núñez a la festa major d’Andorra la Vella

Andorra la Vella acollirà la festa major del 2 al 5 d’agost i comptarà amb una 50a de propostes per a tots els col·lectius. “Es pretén fer una festa major diversa i on tothom pugui trobar el seu lloc i es pugui sentir identificat amb els seus gustos, de manera que tots i cadascun trobi el seu moment per gaudir de la festivitat”, ha destacat la cònsol menor, Olalla Losada. D’entre les propostes hi haurà actuacions musicals, espectacles i animacions variades, activitats populars, una desena d’activitats per a infants i famílies i cinc dinàmiques de competicions esportives. Els reclams principals de la festa major seran les actuacions de Mushkaa, la Pegatina i Miki Núñez.

“L’objectiu principal que tenim amb l’organització és generar comunitat i sentit de pertinença a la parròquia” ha remarcat la cònsol menor. I ha exposat que això es voldrà assolir mitjançant trobades populars, com l’arrosada popular del dia 5. Referent a aquest esdeveniment ja ha anunciat que els tiquets “a un preu simbòlic”, es podran adquirir a la Llacuna de dilluns a divendres o el mateix dia.

El tret de sortida de la festa major serà amb el tradicional ball del Pregó, que es realitza des del 2019. “Esperem la presència de molta gent d’Andorra la Vella” ha apel·lat el cap de l’àrea de cultura, Jan Cartes. Així mateix, ha recordat que és un ball creat per l’esbart dansaire i amb música de l’andorrà Lluís Cartes. També ha volgut fer una mirada al passat i rememorar que el primer pregoner l’any 2014 va ser Albert Llovera i que el pregoner d’aquest any serà Joan Verdú. Seguidament, iniciarà la cercavila on participaran els gegants d’Andorra la Vella, els gegants de Sant Pol de Mar i els de Calella. També comptaran amb la participació dels bastoners lauredians, una batucada, un grup de grallers i l’esbart dansaire de la capital.

Pel que fa a les propostes esportives es farà l’Open de pesca sense port, el torneig de vòlei, la competició oberta de monopatí, la marató d’escacs i fins i tot un taller de ioga.

Aquest any tots els concerts seran gratuïts i es faran a la plaça Guillemó. El divendres és durà a terme el concert de la Mushkaa, després serà el torn del grup de versions Akelarre. El dissabte serà l’actuació del Miki Núñez i el tribut a Pau Donés. A continuació, diumenge actuaran La Principal de la Bisbal i finalment la festa major acabarà dilluns amb el concert de la Pegatina i amb la DJ Patricia Mantovani.

Des del comú han puntualitzat que volen potenciar el talent andorrà i així s’està començant a fer amb la participació de Soulstorm, també la DJ Patricia Mantovani, Mou-te i sense faltar l’esbart dansaire i els Castellers d’Andorra.

Amb la voluntat de moure la festa major a diferents espais de la parròquia, algunes activitats es faran al carrer Callaueta, també el primer gran premi d’andròmines del Bici Lab que es durà a terme entre el carrer Terravella i l’avinguda de la Borda Nova. Alhora es faran activitats en llocs ja freqüentats altres anys com la plaça del Poble, la plaça Guillemó, la de la Rotonda i el parc Central, entre altres.

Un any més, hi haurà un punt lila a càrrec de la Creu Roja i com a novetat hi haurà un punt de conscienciació sobre les drogues i l’alcohol.

Des de la corporació comunal han volgut avançar que quan la ciutadania rebi el programa veuran que hi ha un QR que servirà per contestar una enquesta que els permetrà veure com es valora la festa major d’aquest any i així tenir en compte noves propostes per a la festa major de l’any següent. “Ens sentim orgullosos de poder transmetre a la població que tenim en consideració quina festa major volen, ja que al final no deixa de ser una festa per als ciutadans”, ha emfatitzat Losada.

El conjunt d’activitats i totes les despeses de la festa major sumen un pressupost d’uns 200.000 euros, dels quals la gran totalitat és invertida en la contractació dels grups i en les grans infraestructures com és l’escenari de la plaça Guillemó.

Andorra és jove